Hírek

1 nap – 2 kiállítás Herenden

2022.06.6

Herenden 2022. június 4-én két a Sarplaninac fajtát is érintő kiállítás került megrendezésre, a 60. Nemzetközi Jubileumi CACIB kiállítás, valamint a Magyar Molosszer Kedvelők Egyesületének (MMKE) klubkiállítása.

A megszokottnál nagyobb számban lettek Sarplaninacok nevezve mindkét kiállításra, hiszen 13 ill. 12 kutya képviselte a fajtát és alkotott egy erős mezőnyt.

A Sarplaninac Baráti Körösök Klubjának tagjai közül Szentkúti Pásztor Dominik Apolló kölyök, Bakony Gyöngye Angel és Bakony Gyöngye Arnold Dave pedig nyílt osztályban indultak, és mindkét kiállításon nagyon eredményesen szerepeltek.

A Jubileumi CACIB Kiállításon igaz nem volt leíró bírálat, a bíró úr, Tamás Károly azonban részletesen elmondta a véleményét a kutyákról. Szentkúti Pásztor Dominik Apolló kitűnő 1, „Nagyon ígéretes” és „Legszebb kölyök” címet szerzett. Bakony Gyöngye Angel kitűnő 1, CAC és Res. CACIB címeket kapott, Bakony Gyöngye Arnold Dave pedig kitűnő 1, CAC és CACIB címeket, majd az összevetésben megkapta még a legszebb ellenkező nemnek járó BOS címet is.

Délután kb. 16:00 óra felé került sorra a Sarplaninacok bírálata az MMKE klubkiállításon. A bírálatot Serafino Bueti olasz küllembíró úr végezte. Apolló kitűnő 1, „Nagyon ígéretes”;  Angel kitűnő 1, CAC, és Dave is kitűnő 1, CAC címeket kaptak.

Nagyon örültünk a szép eredményeknek, azonban két kiállítás egy napon nagyon embert és kutyát próbáló feladat volt. Igaz a hőségben való hosszas várakozás ellenére kutyáink még a délutáni kiállításon is szépen mutatták magukat, büszkék vagyunk rájuk.

Nánási Andrea

Bakony Gyöngye Kennel