Hírek

Bakony Gyöngye Kennel – Év áttekintő 2021

2022.01.6

A Bakony Gyöngye Kennel egy igen mozgalmas, kutyázásban gazdag évet zárt.

 Amikor csak tehettük, kirándultunk a kutyusokkal többfelé, főként a Balatonon, valamint nagyobb városi sétákat tettünk, hogy vidéki kutyusaink minél jobban hozzászokjanak a városi környezethez is.

Igaz, az ország különböző részeire kerültek a már két éves Bakony Gyöngye kölykök, háromhoz – Lénához, Ördihez és Dusanhoz – sikerült eljutnunk. Mindig jó érzés találkozni a szerető gazdikkal, látni hogyan fejlődtek a kölykök.

Az év elején Angel és Dave is sikeres tenyészszemlét tettek, így Dave felkerült a fedezőkanok közé, majd az év során 5 kiállításon vettünk részt, ahol többek között Angel fajtagyőztes (BOB), Dave BOS (Best of opposite sex) és legjobb nyílt kan is lett. Összességében Angel 1xFajtagyőztes(BOB), 1xCACIB, 2XRes.CACIB, 2XCAC, 3XRes.CAC , Dave pedig 1XBOS, 1XCACIB, 2XRes. CACIB, 4XCAC és 1XRes.CAC címeket szereztek.

Nyár végén természetesen ott voltunk Petőfiszálláson, a Sarplaninac Táborban. Mint mindig, öröm volt találkozni sarpos barátainkkal és megismerkedni új gazdikkal és kutyáikkal. A táborban részt vettünk egy felvezető tréningen, a tábori kiállításon és különböző viselkedési teszteken is.

Az idei év második felében már nem volt lehetőségünk – mint korábban – rendszeresen kutyaiskolába járni, ezt szeretnénk jövőre folytatni, és a 2022-es tervek között szerepel egy újabb Bakony Gyöngye alom, melyhez a legkörültekintőbben igyekszünk kiválasztani a minden szempontból legmegfelelőbb kant Angelnek, a mi Angyalkánknak. 

Nánási Andrea és Bóza Zsolt