Kennelek

Bakony Gyöngye kennel

Bemutatkozás

 Bóza Zsolt vagyok, a Sarplaninac fajtának az elkötelezett híve. Gyermekkorom óta többféle kutyával megismerkedtem, azonban Felső Királysori Gladiátor nevű Sarplaninac kutyánk után egyértelmű volt számomra, hogy amint ismét lehetőségem nyílik rá biztos, hogy Sarplaninacom lesz. Teljesen magával ragadott a fajta szépsége és jelleme: komolysága, megbízhatósága, taníthatósága, szeretetének kifejezése, gazdához való ragaszkodása és még az önfejűsége is.

2017-ben végre minden feltétel adott volt egy kutya érkezéséhez. Számomra fontos volt, hogy jó szülőktől származó, törzskönyves, szürke színezetű Sarplaninacot találjunk. Hosszas keresgélés után Párommal rábukkantunk a Titov Kincse Kennelre, ahonnan 2017. májusában elhozhattuk Carry Tammyt.

Tammy túlszárnyalta a hozzá fűzött reményeket, barátságos, igazi családi kedvenc és mindemellett biztonságot adó házőrző lett. Mivel gyönyörű, jó felépítésű szukává érett, elvittük néhány kiállításra, ahol szép eredményei születtek (Kitűnő, 2x CAC, 1 x CACIB, 3 x Res. CAC, 1 x Res. CACIB).

Tammy tenyésztőjén, Téttry Attilán keresztül megismerkedtünk a Sarplaninac Baráti Körösökkel és 2018-ban a Petőfiszálláson évente megrendezésre kerülő Sarplaninac Táborban először találkozhattunk  tapasztalt és feltörekvő tenyésztőkkel, valamint a fajta tartóival és gyönyörű kutyáikkal, ami csak növelte a fajta iránti csodálatunkat. Így kerültünk be a „Sarposok közösségébe”.

Mivel egyre több bíztatást kaptunk, hogy szukánk, ahogy egyik Sarpos barátunk nevezi, Tammy hercegnő szépségét és jó tulajdonságait tovább kell örökíteni, a minden szempontból megfelelő (kiállás, felépítés, tulajdonságok, főként idegrendszer, szín) kan keresésébe fogtunk. Közel egy év után választottuk ki Oscart, a Guards of Roses kennel Szerbiából importált jó felépítésű és fizikumú, kiegyensúlyozott, stabil idegrendszerű, kiváló területvédő kanját. A párosításból 2019. szeptemberében megszületett a Bakony Gyöngye Kennel első alma 7 kölyökkel. Mivel a kölykök nagyon ígéretesek voltak, a tervezett egy szuka mellett egy kant is megtartottunk ezzel bővítve kennelünk állományát.

Angel, a szukánk egy magabiztos, önálló sárhegyi, nagyon érdeklődő, mindenre figyel, kitűnő házőrző, rögtön jelez és rohan intézkedni. Gyorsan tanul, nagyon tud összpontosítani a feladatokra, azonban Sárhegyis önfejűsége többször megmutatkozik.

Angel jó felépítésű, könnyed mozgású, egyik kiállításunk küllembírója szavait idézve „jó testarányú, elegáns szuka”.

Angel kiállítási eredményei a következők: 2 X CAC, 3 X Res. CAC, 1xCACIB, 2 X Res. CACIB, 1 X BOB, sikeres tenyésszemle valamint 2021 Év növendék kutyája 2. hely.

A megtartott kan, Arnold /Dave/ egy kiegyensúlyozott, a gazda közelségét kereső, nagyon ragaszkodó, szeretetre méltó, jól kezelhető kan. Kitűnő terület- és gazda védelmező. Jól alkalmazkodik a városi és a vidéki környezethez is.

Dave kiállításokon a következő címeket kapta: 1 X DERBY WINNER, 1 X HPJ, 5 X CAC, 1X Res. CAC, 2 X Res. CACIB , 2 x CACIB , 1 x BOS, 1 x BOB, sikeres tenyésszemle valamint 2021 Év növendék kutyája 1. hely.

A két megtartott kölyök és az első almunk gazdáitól érkezett pozitív visszajelzések, valamint a náluk tett látogatásaink során személyesen is tapasztaltak megerősítették bennünk, hogy tovább folytassuk a tenyésztést.  A következő almot Angellel tervezzük.

Nálunk családtagok a kutyáink, akik rengeteg örömet, boldogságot visznek mindennapjainkba mindamellett, hogy teljes biztonságban érezhetjük magunkat mellettük. Célunk, hogy ezt a következő Bakony Gyöngye almok kölykeinek gazdái is megtapasztalhassák.

 

Bóza Zsolt – Nánási Andrea

  1. 05.01.

BAKONY GYÖNGYE SARPLANINAC KENNEL – CSÓR

BÓZA ZSOLT

TEL: +36 30 5305399

FB: Bakony Gyöngye Sarplaninac Kennel: BGYSK facebook oldala

VIDEÓ:  https://www.youtube.com/watch?v=dMUxfC5E11g

Galéria – Bakony Gyöngyei 

Galéria – Carry /Tammy/

Galéria – Angel 

Galéria – Arnold /Dave/