Kennelek

Bakony Gyöngye kennel

Bemutatkozás

Bóza Zsolt vagyok, a sarplaninac fajtának az elkötelezett híve. Gyermek korom óta többféle kutyával megismerkedtem, azonban Felső Királysori Gladiátor nevű sarplaninac kutyánk után egyértelmű volt számomra, hogy amint ismét lehetőségem nyílik rá biztos, hogy sarplaninacom lesz. Teljesen magával ragadott a fajta szépsége és jelleme: komolysága, megbízhatósága, taníthatósága, szeretetének kifejezése, gazdához való ragaszkodása és még az önfejűsége is.

2017-ben végre minden feltétel adott volt egy kutya érkezéséhez. Számomra fontos volt, hogy jó szülőktől származó, törzskönyves, szürke színezetű sarplaninacot találjunk. Hosszas keresgélés után rábukkantunk a Titov Kincse Kennelre, ahonnan 2017. májusában elhozhattuk Carry Tammyt.

Tammy túlszárnyalta a hozzá fűzött reményeket, barátságos, igazi családi kedvenc és mindemellett biztonságot adó házőrző lett. Mivel gyönyörű, jó felépítésű szukává érett, elkezdtük kiállításokra vinni, ahol szép eredményei születtek (Kitűnő, Res. CAC, Res. CACIB)

Tammy tenyésztőjén, Téttry Attilán keresztül megismerkedtünk a Sarplaninac Baráti Körösökkel és  2018-ban a Petőfiszálláson évente megrendezésre kerülő Sarplaninac Táborban először találkozhattunk  tapasztalt és feltörekvő tenyésztőkkel, valamint a fajta tartóival és gyönyörű kutyáikkal, ami csak növelte a fajta iránti csodálatunkat. Így kerültünk be a „Sarposok közösségébe”.

Mivel egyre több bíztatást kaptunk, hogy szukánk, ahogy egyik Sarpos barátunk nevezi, Tammy hercegnő szépségét és jó tulajdonságait tovább kell örökíteni, a minden szempontból megfelelő (kiállás, felépítés, tulajdonságok, főként idegrendszer, szín) kan keresésébe fogtunk. Közel egy év után választottuk ki Oscart, a Szerbiából importált jó felépítésű és fizikumú, kiegyensúlyozott, stabil idegrendszerű, kiváló területvédő kant. A párosításból 2019. szeptemberében megszületett a Bakony Gyöngye Kennel első alma 7 kölyökkel. Mivel a kölykök nagyon ígéretesek voltak, a tervezett egy szuka mellett egy kant is megtartottunk ezzel bővítve a Bakony Gyöngye Kennel állományát.

Angel, a szukánk egy nagyon domináns, önálló, kemény sárhegyi jó felépítéssel és kiváló területvédő ösztönnel.

Arnold /Dave/ egy nagyon erős fizikumú, kiegyensúlyozott, a gazda közelségét kereső, jól kezelhető kan.

Első almunk gazdáitól érkezett pozitív visszajelzések és náluk tett látogatásaink során a személyesen is tapasztaltak megerősítették bennünk, hogy tovább folytassuk a tenyésztést.  Amennyiben beváltja a hozzá fűzött reményeket és szépen fejlődik Angel, 2 éves kora körül tervezzük a következő almot.

Addig is igyekszünk minél több kiállításra eljutni, hogy szakmai visszajelzéseket kapjunk és minél több helyen megjelenjen és ismertebbé váljon ez a fajta.

Bóza Zsolt

2020. 04. 18.

BAKONY GYÖNGYE SARPLANINAC KENNEL – CSÓR

BÓZA ZSOLT

TEL: +36 20 3493707

Galéria – Bakony Gyöngyei 

Galéria – Carry /Tammy/

Galéria – Angel 

Galéria – Arnold /Dave/