Hírek

Bakony Gyöngyei a Komáromi CACIB kiállításon

2020.10.21

2020. októberében két nap is részt vettünk Carry Tammy szukánkkal nyílt osztályban és Arnold Dave kanunkkal fiatal osztályban a komáromi CACIB kiállításon.

Mivel Arnold Dave számára ez volt az első kiállítás, izgalmas volt látni, hogyan reagál egy ilyen környezetben, és hogyan teljesít a ringben. A várakozásnál Carry Tammy hozta a szokásos, mindenkivel barátkozós formáját, Arnold Dave azonban hangosan jelezte, ha valamelyik kutya nem volt számára szimpatikus. A ringben mindkét kutya ügyesen koncentrált a feladatra, a felvezetőjére.

A helyszín, a Monostori Erőd tökéletes volt. Elegendő hely volt a ringek között, hatalmas parkoló állt rendelkezésre, és nagy zöld területen el lehetett vonulni átmozgatni a kutyákat, sétálni, gyakorolni velük.

Első nap a bírálat során kiemelték, hogy a mi kutyáink a „balkáni” Sarplaninac típust képviselik és ez a bíró szerint országunkban nem annyira divatos, viszont így is sikerült Carry Tammynak egy Res. CAC és egy Res CACIB címet elhoznia.

Vasárnap a Derby CACIB kiállítási napon a nagyon alapos, kutyákat részletesen vizsgáló bírónő tetszését elnyerték a Bakony Gyöngyei és Arnold Dave HPJ valamint Derby győztes, Carry Tammy pedig CAC és CACIB címeket kapott.

Nánási Andrea és Bóza Zsolt