Hírek

Kölykök születtek a Guards of Roses kennelben

2021.02.6

Kiváló párosításból kiskutyák születtek 2021. február 11-én kennelünkben. A 3 szuka és 2 kan közül még van elérhető kölyök az alomban.

 Anya: Olimpija (szülők: Aga Domaz x Biba ) 

2019 októberében Szerbiában Polgár Adrijana és magyarországi Sarplaninac tenyésztők segítségével sikerült megvásárolnunk az akkor 2,5 éves szukát, Olimpiját. Ahogy kihozták a kennelből, megláttuk a mozgását, viselkedését tudtuk, hogy ez a kutya kell nekünk, mert hasonló tulajdonságot mutatott, mint alomtestvére Oskar, akit egy éve hoztunk el Szerbiából.

Olimpija hihetetlenül könnyed, jó mozgású, atletikus alkatú kutya. Kitűnő idegrendszerű, minden élethelyzetben stabil, domináns viselkedést nyújt, pár nap alatt beilleszkedett új környezetébe és átvette falkájában a vezető szerepet. Éber, jó területőrző, végtelenül kedves, ragaszkodó és türelmes. Bárhova is visszük, legyen az kiállítás, Sarplaninac tábor vagy az állatorvos mindig büszkén, kiegyensúlyozottan viselkedik. 2020-ban a Karakán Klubkiállításon kitűnő és Res.CAC eredményt, valamint sikeres tenyészszemlét ért el.

A járvány ellenére próbáltunk hasonló jó felépítésű és idegrendszerű kant keresni Olimpijának. Több szakértő véleményét is kikértük, a választás Sarira esett, a Macedóniából importált kanra. 

Apa: Sari (szülők: Murdo-Ker x Belka Sarka)

Erős csontozatú, nyugodt, magabiztos kutya. Kiegyensúlyozott viselkedés, kitartó, harmonikus mozgás és jó területőrző képesség jellemzi. Szemei sötétek, szőrszíne ma már ritkaságnak számít. A fajta leírásában (standard) elfogadott vörös szín napjainkra gyakorlatilag eltűnt a tenyésztésből. Észak-Macedóniából – amely a Sarplaninac őshazájához tartozik – felnőtten került az országba. Korábbi gazdájánál, a hegyekben a nyáj ragadozóktól való védelmét látta el. Impozáns megjelenése, arányos, feszes testfelépítése és stabil idegrendszere miatt látjuk szerepét a Sárhegyi tenyésztésben ennek az „izvorni” kannak.

Tulajdonos: Gerlei Tamás /Karabunar kennel/

 

A kölykökről érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségeken:

Acsai Beatrix

E-mail: acsaibeatrix@pharmarosa.com

Telefon: +36-30/9814-014