Hírek

Látogatóban Bakony Gyöngye Aramisnál

2021.03.7

A hétvégén terveinknek megfelelően folytattuk a Bakony Gyöngye Carry Tammy x Oskar alom kölykök látogatását, és sikerült eljutnunk Szakonyba Bakony Gyöngye Aramishoz, hívó nevén  Ördihez. (Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy Gazdái hosszasan tanakodtak a megfelelő, tényleg a kutya személyiségéhez passzoló elnevezésen, és ezt a nevet nem véletlenül kapta.)

Körülbelül egy éve voltunk már látogatóban az akkor 4,5 hónapos Ördinél, és láthattuk, hogy milyen szerető Gazdákhoz került, akik rengeteget foglalkoztak vele. Kinti-benti kutyusként gyorsan belakta a házat és az udvart, örökmozgó játékos kölyök volt. Összebarátkozott az idősebb kutyával Macival, akinek a folyton pörgő, energikus kölyök néha már kissé sok volt, de okosan, türelmesen viselkedett vele. Gyorsan kialakult köztük a kötődés, együtt aludtak, akár egy tálból is ettek, majd együtt őriztek.

Nagyon kíváncsian vártuk, hogy az eltelt egy év alatt hogyan alakult Ördi, hiszen már nem egy kölyökhöz, hanem egy érett kanhoz mentünk látogatóba.

Az utazás fáradalmait azonnal el is felejtettük, olyan hihetetlen fogadtatásban volt részünk. Ördi boldogan szaladt felénk, hosszasan ugrándozott körülöttünk, olyan érzés volt, mintha megismert volna minket.

Hatalmas termetű, 60 kiló körüli, sötét hosszú szőrű, nagyon impozáns kan lett. A játékossága megmaradt, a kedvence a focilabda, amiből több is van neki, ezekkel rohangál, visszahozza, majd aztán inkább megtartja magának. A játék, ugyanúgy mint a séta napi rutinjának a része, ezt nem hagyják ki a Gazdáival. Játékosságát mutatja, hogy folyton rendezkedik, pakol, elhord és összegyűjt mindent és bármit is csinálnak a Gazdái, mindenben „segít”.

Folyton mellettünk volt, nagyon kereste az ember közelségét, csak amikor zajok szűrődtek át a szomszéd felől, akkor rohant el mellőlünk intézkedni, őrizni a hátsó udvart. Gazdája elmondása szerint ügyes házőrző, minden neszre rohan, jelez. Ezt a feladatot már átvette az idősebb kutyától.

Nagyon örültünk, hogy találkozhattunk Ördivel és Gazdáival, és egy szuper kutyázós napot tölthettünk együtt.  

Nánási Andrea és Bóza Zsolt

Bakony Gyöngye kennel