Hírek

Fehova Winterdogshow 2023

2023.02.12

A Fehova Winterdogshow szokásosan az év első nagyobb nemzetközi kutyakiállítása, amit Budapesten a Hungexpon tartanak, és több napon keresztül mérkőznek meg a kutyák a bírálatok során. Idén az évzáró Champion kiállítás is beékelődött a kiállítási napok sorába. A Fehován idén is részt vett a baráti körösök csapata több kutyával is, bár ezúttal különböző napokon. Elsőként a Bakony Gyöngye kennel beszámolója olvasható:

Bakony Gyöngyei a Fehován

Bakony Gyöngyeivel két kiállításon is részt vettünk a 4 napos Fehova nemzetközi kiállításon. Csütörtökön a  Winterdogshowban Dedy Tjahjono bírónak Angelünk nyerte el a tetszését és CAC, CACIB és fajtagyőztes címekkel díjazta. Pénteken a Champion of champions showban pedig Andi Hudono bíró Arnold Davenek ítélte a megtisztelő championok championja címet. Ez utóbbi egy különleges, minden évben csak egy alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi kiállítás, ahová kizárólag már champion címmel rendelkező kutyákat lehet nevezni. Hatalmas örömmel tölt el minket már az is, hogy Dave-vel eljutottunk egy ilyen kiállításra, nem is beszélve az eddigieket is felülmúló eredményről.

A Fehova kiállításra idén is rengeteg kiállító nevezett, a magyarok mellett nagyon sok külföldi is. A kiállítást a Hungexpo két csarnokában rendezték meg. Ez az általában szabadtéren megrendezett kiállításokhoz képest már a zárt tér miatt is nehéz helyszín, nem is beszélve a hihetetlen zsúfoltságról. A nem csak a ringek köré, hanem a folyosókra is pakolt boxok, székek, kutyák között még sok esetben  1-1 embernek is nehéz elhaladni, nemhogy kutyákkal együtt közlekedni. A több órás várakozást kutyáink fegyelmezetten tűrték és igaz mire sorra kerültünk már -a gazdikkal együtt-  kissé türelmetlenek voltak, mégis szépen teljesítettek.

Nagyon büszkék vagyunk imádott kutyusainkra.

Bakony Gyöngye kennel

2023.02.10.

Vasárnapi nap beszámolója:

A Fehova vasárnapi napjára is 2 Sarplaninac került benevezésre a csapatból, név szerint Szentkúti Pásztor Apolló (Tulajdonos: Molnár Dániel) és Kisbéri Szürke Farkas Gerda (Tulajdonos: Nagy Tímea), mindketten fiatal osztályban indultak. A kutyáknak ezen a kiállításon nagy kihívást jelent a városi közeg, a zajos csarnok, a tömeg, sokszor közlekedni sincs elég hely. Ez utóbbi idén kifejezetten gondot okozott, a ringek megközelítése komoly problémát jelentett, nem volt elég közlekedő tér, nem lehetett körüljárni a ringeket. A Sarplaninac fajtát általában sok kutya előzi meg a kiállításokon, most is sokat kellett várakoznunk, de így volt lehetőség arra, hogy a kutyák kicsit szokják a csarnokot, ismerkedjenek a számukra teljesen idegen környezettel. A fajtát Juhász Istvánné bírálta. Gerda eredménye: kitűnő 1, HPJ, Junior CACIB, Best Junior, Apolló ezen a kiállításon cím nélkül végzett. Ebben a korban legfontosabb az, hogy megismertessük a kutyákkal a kiállítási közeget, a fedett csarnokot, és hogy oldottak legyenek a felvezetésen. Terveink szerint tavasszal és nyár elején további kiállításokon veszünk részt a kutyákkal. Nagyon örültünk annak, hogy sokan felismerték a kutyáink fajtáját, és sok érdeklődővel beszélgettünk a Sarplaninacról. Fontos, hogy az ilyen kutyás eseményeken képviseljük és megmutassuk a fajtát a kiállításra kilátogatóknak. 

Nagy Tímea

Szentkúti Pásztor kennel