Kanok

1. Cudar /Dömpi/ – Tulajdonos: Földesi Gábor

2. Bakony Gyöngye Arnold-Dave /Bakony Gyöngye kennel/ – Tulajdonos: Bóza Zsolt és Nánási Andrea

3. Oskar /Guards of Roses kennel/ – Tulajdonos: Acsai Beatrix

4. Rados od Bjelica /Szentkúti Pásztor kennel/ – Tulajdonos: Nagy Tímea

 

Cudar /Dömpi/

Fedeztetésre ajánljuk ereje teljében lévő négy éves autentikus Sarplaninac kan kutyánkat!

Dömper, törzskönyves nevén Cudar, 4 éves és egy hosszan megfontolt döntés eredményeként lett családunk mára nélkülözhetetlen tagja.

Mivel egyre veszélyesebb világban élünk, és bár világunk nyitottsága rengeteg lehetőséggel ajándékozott meg minket Európában élőket, sajnos a közbiztonságot tekintve e nyitottságnak árnyoldalai is vannak. Úgy éreztem, szükségünk van egy jó kutyára, aki egyben társa és védelmezője is családunknak. Mind fajtában mind tenyésztőben hosszas tanakodás, utánajárás előzte meg döntésünket. Végül jellemzőit tekintve mindenképp pásztorkutyát kerestünk, viszont  fellelhető tiszta autentikus forrást kutatva a Sarplaninac fajtánál kötöttünk ki, és bevallom minél jobban merültünk bele a fajta és az egyedek történeteinek, jellemének, tulajdonságainak megismerésébe, be kellett látnunk, hogy még azelőtt beleszerettünk a sárhegyi fajtába mielőtt kutyánk lett volna. Végül a Titov kincse kennel kutyáiban láttuk meg elképzelt majdani társunk szülőpárját Sokol (kan, a fajta eredeti élőhelyéről a Sahr hegységből származik) és Mira (szuka, megannyi magyar és környező ország kiállításnak győztese, apja Shar hegységben született) személyében. Személyesen ellátogattunk megtekinteni a kutyákat és már akkor lenyűgözött a fajta érzékenysége, mely bent a gazdival óvatos barátságosságban, kerítésen kívülről pedig kemény határozott területvédésben mutatkozott meg. Dömpit, ahogy mi nevezzük kilenc hetes korában vittük haza és meglepetten tapasztaltuk, hogy a kézhez szoktatás idejére mikor a házban tartottuk különösebb tanítás nélkül szobatiszta volt. Dömpi egy kemény nagyon domináns kan kutya, aki már pici korától különleges odafigyelést, kemény, de a végletekig következetes bánásmódot igényelt persze sok szeretet mellett. Bár pásztorkutyaként azonnal ösztönösen tudta, hogyan kell óvni, őrizni a területet és az ott lakókat beleértve a játszó pajtását, a kiscicát is, ahhoz, hogy maradéktalanul betöltse az egyébként nem a fajtára jellemző funkciókat is (szocializáció, kert kímélése, szép egyenletes, kart ki nem tépkedő séta stb.) kutyasuliba is jártunk vele. Később beszippantott minket a kutyázás világa. Több kiállításon is szerepelve egy res CAC két CAC és egy fajta győztes címet szerzett idáig a mi Cudar kutyánk. Tenyészszemlén a karakán klub rendezésében kaptunk pozitív eredményt. Így lett végül Dömpi egy számunkra tökéletes házőrző, társ és családtag.

Szerbiából importáltunk egy kitűnő vérvonalú szukát Milut, aki jelenleg másfél éves. A jövőben tenyésztési szándékaink vannak a két kutyával, miután Milu megszerezte a tenyészszemlét, és elérte a tenyészérett kort. Véleményünk szerint remekül összeillenek, hasonló típust képvisel a két kutya.

Földesi Gábor

Elérhetőség:

E-mail: gabor.foldesi.71@gmail.com

Telefonszám: 70/551-7952

Tiszaalpár

 

Bakony Gyöngye Arnold-Dave

/Bakony Gyöngye kennel/

Fedezésre kínáljuk kennelünk közel két éves kanját, Bakony Gyöngye Arnold Davet.

Dave egy kiváló párosításból (Carry X Oskar) származó, kiegyensúlyozott, a gazda közelségét kereső, nagyon ragaszkodó, szeretetre méltó, jól kezelhető kan. A három tagú falkánkban átvette a vezető szerepet, kitűnő házőrző, minden neszre rögtön reagál, intézkedik. Jól alkalmazkodik a városi és a vidéki környezethez is.

Dave szerepelt már néhány kiállításon és a következő címeket kapta: DERBY WINNER, HPJ, 2 X CAC, 1X Res. CAC, 2 X Res. CACIB , valamint sikeres tenyésszemlét is tett.

Küllemének részletes bemutatásához szó szerint idézném a 2021. június 13-i Karakán Speciálkiállításon kapott bírálatát: ”közepes termet, közepes  csontozat, jó test arány, szép fej, nagyon jó fej arányok, szép szemek, erős nyak, jó mar, megfelelő felső vonal, kissé rövid farok, jó végtagállás, szép mozgás”.

Elérhetőség:

Bóza Zsolt – Nánási Andrea

Tel: +36305305399

FB Messenger: Bakony Gyöngye Sarplaninac Kennel

Csór

Oskar /Guards of Roses kennel/

A Guards of Roses kennelben fedeztetésre ajánljuk Oskart, 4 éves szerb import kanunkat. 

A falkánk élére szerettünk volna egy domináns, jó temperamentummal és idegrendszerrel rendelkező fiatal eladó kant. Rengeteg segítséget és tanácsot kaptunk a Baráti Kör tagjaitól, és így Szerbiából megvettük az akkor 21 hónapos Oskart (szülők: Aga Domaz x Biba). Oskar minden elképzelésünket felülmúlta, azonnal beilleszkedett a csapatba, tudta mi a feladata, kitűnő terület-, és gazdaőrző. Ennyi kutya mellett megtanultuk, milyen különbségek vannak fajtán belül is, hogy kisebb anatómiai hibák mellett mennyire fontos a „tiszta fej, tiszta gondolkodás”, a stabil, kiegyensúlyozott idegrendszer, a minden élethelyzetben megfelelő viselkedés.

Oskar az elmúlt években több kiállításon is sikeresen szerepelt, eredményei: 2 x HFGY/BOB, 2 x CAC, Res CAC, sikeres tenyésszemle. 

Oskar 2020-ban három szukát is sikeresen fedezett, ebből az egyik növendék szuka Maya pár hónapja került a falkába, és szinte egy-két nap alatt beilleszkedett.

Elérhetőség:

E-mail: acsaibeatrix@pharmarosa.com

Telefon: +36-30/9814-014

Budapest

Rados od Bjelica

/Szentkúti Pásztor kennel/

Rados od Bjelica a tavaszi sikeres tenyésszemle után mostantól elérhető fedezőkanként. Rados másfél éves temperamentumos kan. Átlagosnál nagyobb méretű, kitűnő anatómiájú, könnyed mozgású kutya, kifogyhatatlan az energiája. Stabil idegrendszer, nagyfokú bátorság és nagyon jó területőrző képesség jellemzi. 2020. második felében 3 nagyobb kiállításra tudtam elvinni, a következő eredményekkel rendelkezik mostanáig: 3 x HPJ, 3 x Best Junior, Fiatal Klubgyőztes, 2 x BOB/HFGY, Hungária Junior Champion. A kutya fajtára jellemző viselkedést mutat, családjához nagyon ragaszkodik, figyelmes, jó a problémamegoldó képessége. Idegenekkel, különösen saját területen bizalmatlan, és a gazda jelenléte nélkül keményen őriz.

Érdeklődni lehet a Szentkúti Pásztor kennel elérhetőségein.

E-mail: tiszainagyt@gmail.com

Telefon: 30/481-9012

Petőfiszállás