Hírek

Karakán Klubkiállítás – Sződ

2020.11.1

2020. október 17-én került megrendezésre a Karakán Klubkiállítás Sződön, amire  sokan neveztek a Sarplaninac Baráti Körből. Bár a hideg és esős idő jelentett egy kis kellemetlenséget, legalábbis a kétlábúaknak, egy nagyon jó hangulatú napot tölthettünk együtt a csapat tagjaival. A kutyák is remekül érezték magukat, a helyszín ideális a nagytestű kutyák számára, van elég tér sétálni, játszani, szaladgálni a póráz adta kereteken belül. A Sarplaninacok bírálatára délután, az ebédszünetet követően került sor, a 16 nevezett kutyát Siklósi Béla bírálta. Bár a csapat kutyái mind kitűnő minősítést kaptak (Bakony Gyöngye Arnold, Cudar/Dömpi/, Nessa od Bjelica, Olimpija, Zana Milu, Carry/Tammy/), ahol nevezve voltak minden osztályban a Varga’s Bull kennel kutyái végeztek az első helyen. Kivétel ez alól Római Mandula Luna és Rados od Bjelica, akik osztálygyőztesek lettek. Rados Fiatal Klubgyőztes és Legszebb Fiatal kutya lett, Luna CAC címet szerzett. Res.CAC címet kapott Cudar/Dömpi és Olimpija. Emellett Zana Milu sikeresen teljesítette a tenyészszemlét a kora reggeli órákban. Bízunk benne, hogy tavasszal a szabályok engedik majd a kiállítások megrendezését, és ilyen szép számban találkozunk márciusban is a klubkiállításon.

Fényképek: Nánási Andrea és a Karakán Klub

Békéscsaba CACIB

2020. október utolsó hétvégéjén megrendezésre került a tavaszról elhalasztott 3 napos CACIB kiállítás Békéscsabán. A csapatból 2 kutya képviselte a fajtát az újabb borongós, esős kiállítás egyik napján. A helyszín és a szervezés kiváló volt, csak az időjárás nem volt kegyes most sem. Polgár András bírálta a Sarplaninacot, aki komoly szaktekintélynek számít a fajtát illetően. Cudar/Dömpi CAC címet, míg Rados od Bjelica HPJ-t kapott és Fajtagyőztes lett. 

Idén befejeztük a kiállítási szereplést, a tervek szerint legközelebb a februári Fehova Winter Dogshow-ra nevezzük majd kutyáinkat.