Hírek

Milos és Bora kölykei 7 hetesek

2020.08.17

A kölykök betöltötték a 7 hetes kort, napról napra ügyesebbek, elevenebbek. Heti mérlegeléssel nyomon követjük a súlyukat,  minden kiskutya egyenletesen, szépen fejlődik, most már átlagban hetente egy kg-al nehezebbek. A kanok méretben már kezdenek elhúzni a szukáktól. Múlt héten megkapták a harmadik féregtelenítést, a chipet és az első oltást. Ezen a héten betöltik a 8 hetest kort és a gazdik kezdenek értük jönni, hogy elvigyék őket új otthonukba.

A kennel most már egyre szűkebb nekik, nagyon szeretnek kint lenni a tágas kertben és felfedezni a sok új érdekes helyet. A rangsort mostanra egészen jól kialakították egymás között, persze mindig van bunyó, morgolódás, de legtöbbször csak játszanak, kevés a vita ami tétre megy. Ha a kisebbek mégis nagyon veszekszenek, akkor a 2 domináns kan sokszor beavatkozik, hogy rendet tegyen, leállítja az éppen aktuális kötekedő felet. Az etetésnél sincs gond, nem tapasztaltunk ételagressziót, jó kis falkát alkotnak a kölykök. Az ember közeledését néha vakkantással jelzik, de aztán özönlenek az ember lábához, hátha máris itt van az etetés ideje. Gondosan összeállított főzött étrendjük van, amiben figyeltünk az arányokra, és hogy épp milyen falatokat képesek már megrágni. A viselkedésükben is egyre több egyedi vonás figyelhető meg. Habár összességében vidámak és játékosak, de a vérmérsékletük azért némileg különbözik.

Még pár nap, és izgalmas időszak következik a számukra, elkerülnek az új gazdáikhoz, ahol remélhetőleg megállják majd a helyüket, sok örömet szereznek az új családjuknak, és felnőve igazi Sarplaninacként védelmezik is a család tagjait.

Képgaléria: