Hírek

Részvétel a Kecskeméti 3 napos CACIB kiállításon

2020.09.26

A baráti körös csapat néhány tagja nevezett, és részt vett az idei Kecskeméti CACIB kiállításon, valamint a Karakán Klub tenyészszemléjén.

Az időjárás kegyes volt egész hétvégén, így nagyon kellemes napokat töltöttünk a Jakabszállási repülőtéren, az esemény helyszínén. A kutyák is kifejezetten jól érezték magukat, és a ringben is nagyszerűen viselkedtek. Első nap Földesi Gáborék Zana-Milu nevű szukája nyílt osztályban Res.CAC és Res.CACIB címet szerzett, Nessa od Bjelica pedig megkapta a HPJ-t és a Best Junior lett. Második napon Nessa növendék osztályban indult és CAC valamint Res.CACIB címet kapott. Aznap tartották a Karakán tenyészszemlét, amit Nessa és Acsai Beatrix Olimpia nevű szukája is sikeresen teljesített. A bíró Oláh Gábor volt.

Vasárnap 2 kannal, Földesi Gáborék Titov Kincse Cudar/Dömpi nevű felnőtt kanjával és az én Rados od Bjelica nevű fiatal kanommal képviseltük a csapatot. Mindkét kutya nagyon jól viselkedett a körben, és kitűnő minősítéssel végzett. Rados lett a fajtagyőztes, így a Best in Show programra is maradtunk. A hosszú várakozás és a sok kutyával való közelség sem okozott gondot Radosnak, szépen mutatta magát mind a II. fajtacsoport, mind a Best Juniorok értékelésekor a díszkörben. Persze még fiatal kutya, lesz még alkalom, hogy a kiállítási rutint megszerezze.

A jövő hétvégi Komáromi CACIB kiállításon a Bakony Gyöngye kennel képviseli a baráti kört, októberben pedig majd a Karakán Klubkiállításon mérettetjük meg ismét kutyáinkat.

 Nagy Tímea

Galéria