Hírek

Új gazdikhoz kerültek a kölykök a Szentkúti Pásztor kennelben

2021.01.31

Elérkezett a 8. hét, az előző héten a kölykök megkapták a következő féregtelenítést, az első oltást és chipet. Az étvágyuk és a mozgásigényük rohamosan nőtt az utóbbi 2 hétben. Nessától már csak néha-néha tudtak lopni egy kis tejet, az idő nagy részében már külön voltak zárva. Naponta többször kijöhettek, és játszhattak, szaladgálhattak az udvaron. Rados nagyon ügyesen viselkedett velük, tökéletesen betöltötte az „óvóbácsi” szerepét, vezetgette őket, néha játszott velük. A kicsik mindent megnéztek, megkóstoltak amit az udvaron találtak, segítettek a szőlő metszésben, vagy a gödör ásásban. Viszont a játékuk általában nem durvult el, a kialakult rangsort tiszteletben tartva viselkedtek egymással. 

Immár elérkezett az idő, hogy a kölykök új otthonukba költözzenek. Elmondhatom, hogy kivétel nélkül minden gazdi nagy izgalommal várta az új családtagot. Előzőleg már meghatározott sorrendben kiválasztásra kerültek a kiskutyák, mindenki tudta melyikük kerül hozzá. Egy hét leforgása alatt minden gazdi vagy család eljött, és elvitte magával a már nem olyan kis apróságokat. Az ország minden részéről jöttek gazdik, a keleti és a nyugati országrészbe is került kölyök, néhányan nagyon messziről érkeztek, két kan viszont egészen közelre, 2 szomszédos településre került. Az első közös fényképeken is látszik a gazdik öröme, hogy végre elérkezett ez a várva várt nap. A kiskutyák  többsége családba került, ahol elsődleges feladatuk a ház és a terület őrzése lesz. Szinte mindenütt van gyerek, vagy unoka, akik majd sokat lesznek együtt a kiskutyával, néhány helyen haszonállatok mellé vagy falkába került a kölyök. Többféle kihívással kell megbirkózniuk a kutyáknak, de remélem sikeresen veszik majd az akadályokat. Az első visszajelzések szerint a kiskutyák mindenütt hamar és kifejezetten ügyesen beilleszkedtek az új helyre, az új családjukba. A gazdik többségének van már tapasztalata a Sarplaninaccal, akinek még nincs, ott is megvan a szándék, hogy minél többet megtudjanak a fajtáról, előzőleg felkészültek, és ha kell, természetesen fordulhatnak hozzám bizalommal tanácsért, segítségért.

Bízom benne, hogy sok örömet okoznak majd a kölykök, és hogy a későbbiekben is sikerül nyomon követni a fejlődésüket. Remélem, sokan eljönnek majd közülük a szokásos nyári Táborunkba vagy egyéb kutyás rendezvényekre. 

Nagy Tímea